Ga naar de routekaart

 

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
Vlucht naar Christchurch Christchurch Pier in Christchurch Banks Peninsula Le Bons Bay Fairlie Fairlie speeltuin Lake Tekapo en Pukaki Mount Cook Oamaru Mouraki point Otago Cadbury Dunedin Milton Purakaunui Falls Purpoise bay Slope Point Invercargill Manapourie
  

Onze wekker gaat akelig vroeg en al snel staan we bepakt klaar om te gaan. De taxi komt precies op tijd en we zijn na 40 minuten op de airport. Daar gaan we weer geld uitgeven want we hebben nog wat AUS$$ over.

We komen in een winkel waar ze buttons voor Crocs verkopen, en er zitten hele leuke dingetjes bij. We zoeken iets uit voor Bram en de keus valt op een hondje. De verkoopster die ons helpt is helemaal weg van Bram maar het is niet wederzijds en hij laat dat ook duidelijk merken. We rekenen dat af en pluggen het direkt op zijn Croc, we gaan nog even verder in de winkel kijken en we zijn leuke kangaroes en koalas in alle soorten en maten. Loes valt als een blok voor een roze kangaroe met een kleintje in de buidel. Bram wilde eerst een kolala (koala) maar ging toch voor de kangaroe. Niet zoals Loes voorstelde om een lichtblauwe te nemen maar een bruine in een grappig tasje.

Op een gegeven moment hoor ik vaag uit de luidspreker: last call for QF64! Ik zoek Erwin want volgens mij moeten we boarden. En ja hoor wij zijn het die weer te laat zijn. Oeps! We waren echt als laatste, uiteindelijk konden we toch nog niet op tijd vertrekken want het was druk op de baan.

frank_b

2007 feb 10 nikon 453
2007 feb 10 nikon 455 Na 2,5 uur vliegen over de Tasmanzee komen we in Christchurch aan, ik zie een kwartier voor de landing Mount Cook al. Heel gaaf! Het was in Sydney 's morgens vroeg al 24 graden en nu hier is het 16 graden! Dat vinden we best fris! We halen ook snel onze jassen uit de tassen zodra we buiten staan.

We bellen onze camperverhuurder en al gauw komt hij met de camper. We gaan naar het depot om wat uitleg te krijgen en het een en ander te ondertekenen. De kinderen vermaken zich prima, ze hebben enorm leuk speelgoed en we krijgen direkt een verhaal te horen. Over een jongetje die met een helicopter speelde (die enorm veel herrie maakt) en met zijn ouders mee moest de camper in om op vakantie te gaan. Het jongetje weigerde resoluut omdat de helicopter niet meemocht (van zijn ouders). De ouders hebben de helicopter geleend en het eerste wat ze inleverden was de helicopter. Het was vreselijk geweest met dat ding!

danger mouse

Wij krijgen ze mee zonder speelgoed maar wel met enige tegenzin. Er zijn wat kleine dingen kapot in de camper en we willen dat het gemaakt wordt. Het is nu zaterdag en dat gaat dan niet lukken. De eerste mogelijkheid is maandag, dat vinden we prima want het moet gedaan worden. Er is iets mis met de wc, de ruitenwissers zijn niet goed meer en nog wat kleine dingetjes.

Nu op pad: links rijden, anders schakelen en een hele grote bak van een auto/bus. We gaan naar de camping en daarna boorschappen doen, we hebben lekker ingeslagen maar ja als je hier 2 maanden gaat bivakeren mag dat best wel. Hier is alles te krijgen en je weet niet hoe het verder is op het zuidereiland. De supermarkt hier is gewoon 24 uur per dag open, 7 dagen per week! 2007 feb 10 nikon 458
Aline
Terug
Omhoog
Christchurch
© 2006-2010 Teekema.Net versie zaterdag 21 april 2007