Ga naar de routekaart

 

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
Kortste dag Rustdag Gebraden kippetje Surf Beach Tahiti iti Papeete Winkelen en wandelen Helemaal rond Lagoonarium Punaauia Nachtvlucht
  
2007 apr 16 nikon 001 Vandaag staan we iets eerder op omdat we een tour willen maken naar Tahiti iti. Dat is het schiereiland van Tahiti dat een stuk kleiner is dan Tahiti zelf. Aangezien het de afgelopen dagen behoorlijk heeft geregend vragen we af hoe het vandaag wordt. De dagen beginnen in ieder geval vaak goed. Zo ook vandaag.
Het reizen gaat voorspoedig en Thiti iti komt al aardig in beeld. Het valt op dat als we verder van de hoofdstad komen de omgeving beter is onderhouden. We komen langs een golfbaan. Het ligt voor de hand dat de financieel beter gesitueerden hier hun optrekje kiezen. We stoppen bij een prima onderhouden stopplaats langs de route.

2007 apr 16 nikon 003

2007 apr 16 nikon 005 Jonge kokosnoten aan de boom. Onze huurauto had al een behoorlijke deuk in het dak. Ik krijg het vermoeden dat een vorige huurder de auto iets te lang onder een kokospalm heeft laten staan.
Er staat zelfs een palm in het zeewater. Ik wist niet dat ze daar tegen konden. 2007 apr 16 nikon 009
2007 apr 16 nikon 010 Als je de juiste uitsnede neemt ziet het er fantastisch uit hier. Helaas kan je dat niet de hele dag volhouden. Het kan hier heel snel gaan met de bewolking. Het ene moment is het een prachtige dag en even later een tropische regenbui.
Loes wil de laatste tijd eigenlijk geen staartjes meer in. Ze is gek van My Little Pony en sinds we verteld hebben dat één staart achter een Ponytail heet wil ze het wel in. We vinden het erg leuk staan bij haar. Tahiti iti is verder geen groot succes. De rondweg loopt halverwege dood en een traject de hoogte in dat op de kaart staat kunnen we domweg NIET vinden. Er is tenslotte ook helemaal NIETS aangegeven hier. Borden? onbekend concept hier. Je weet niet eens wanneer een dorp begint of eindigd. 2007 apr 16 nikon 013
2007 apr 16 nikon 031 We besluiten maar helemaal rond het eiland te rijden. Het is korter dan weer terug te rijden. Maar..... De weg was afgesloten en het begint gigantisch te hozen. Hadden we graag 10 km eerder geweten maar ja borden.... Er rijden zo'n 6 vrachtwagens af en aan met volle lading. We keren maar terug naar HQ.
We bestuderen de bananenboom in de tuin van het huisje. Leuk voor Loes en Bram om dat even live te zien. Ze krijgen in Nederland natuurlijk alleen die zwaar onrijp vervoerde bananen te zien. De bananen hier zijn heerlijk. Een beetje aan de kleinde kant maar lekker zoet en gerijpt aan de boom. 2007 apr 16 nikon 032
2007 apr 16 nikon 036 We duiken nog even het zwembadje in en het is weer vroeg donker. Wat dat betreft kijken we wel uit naar Canada waar we in Juni zijn. Lekker lange dagen.
Erwin
Terug
Omhoog
Papeete

© 2006-2010 Teekema.Net versie vrijdag 20 april 2007