Ga naar de routekaart

 

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
Kortste dag Rustdag Gebraden kippetje Surf Beach Tahiti iti Papeete Winkelen en wandelen Helemaal rond Lagoonarium Punaauia Nachtvlucht
  

Even gezellig aan het ontbijt. Wanneer wordt het echt lekker? Straks maar even een pain chocolat eten.

 

 

island

2007 apr 15 sony 049
2007 apr 15 nikon 041 We gaan de noordkant van het eiland bekijken. We hebben een papiertje wat voor kaart moet doorgaan. Echt gedetailleerd is het niet en we komen er snel achter dat er nergens een aanduiding is in welk dorp je bent. Je volgt de borden op de weg en op een gegeven moment is de naam van het dorp verdwenen. We hadden het snel door maar je kan niet aan de hoeveelheid huizen zien of je al in een dorpje bent. Met een beetje geluk is er een supermarkt waar de naam van het dorp staat.
We zijn op zoek naar een leuk strandje maar het is toch moeilijk te vinden. De stranden zijn hier van zwarte rotsblokken en maximaal 2 meter. Echt zitten kan je niet. Het is zondag en de kerken zitten vol. Er zijn hier veel kerken. De mensen die in de kerk zijn dragen allemaal dezelfde kleding. De rest van de eilandbewoners heeft zich al naar het strand begeven om te surfen of suikerspinnen  en andere lekkernij te verkopen. 2007 apr 15 nikon 042
2007 apr 15 nikon 044 We stoppen regelmatig bij een strandje als het kan. Overal zien we kippen en hanen lopen. Ze maken ook een hoop herrie. Ook 's nachts rond een uur of 3. Vreselijk om schor hanengeluid te horen. Zou deze haan denken dat hij dit grote ei heeft gelegd? 

Het is gaaf om grote palmbomen te zien maar waar is toch dat witte strand van al die foto's?

 

tiki luau

2007 apr 15 nikon 045
2007 apr 15 nikon 047 We nemen de enige weg die dwars over het eiland gaat. Je kan met een georganisseerde tocht er helemaal overheen. Misschien dat we dat wel willen gaan doen. We zien nog wel. Nu proberen we al een klein stukje.
Het eerste punt zijn de "trois cascades", de 3 watervallen. 2007 apr 15 nikon 048
2007 apr 15 nikon 052 Het is weer bewolkt aan het worden en het voelt heel erg vochtig aan. Het gaat zeker regenen. We hebben gehoord dat het bijna iedere dag regent. En dan een flinke bui.
We zijn op het punt aangekomen waar we echt niet verder mogen. Alleen voor 4WD geschikt en moeten wij omdraaien. Jammer maar we zijn een heel eind gekomen. De weg tot dit punt was niet zo goed, er zitten heel veel gaten in. Verderop zal het vast niet beter worden. 2007 apr 15 sony 058
2007 apr 15 sony 063 Om deze weg te nemen kan je dat op 2 manieren doen: Over de brug of door het water. De brug is breed genoeg voor 1 auto en als je iemand treft moet je achteruit totdat de ander gepasseerd is. Je kan ook door het water maar dat vonden wij geen strak plan met onze huurauto. Later zagen we dat het helemaal niet zo diep was als we eerst dachten. Er stonden mensen hun auto te wassen. Weinig spannend dus.
Er proberen wat mensen te surfen op hun board. Op deze plek is geen atol en zijn hier wat meer golven dan aan de rest van de kust. Door de atollen om het eiland breken de golven een eind voor de kust en is de zee erg rustig. 2007 apr 15 nikon 055
2007 apr 15 nikon 062

 

Het strand is echt niks.           

tiki shield

 

 

We nemen een iets andere weg nadat we Papeete uit zijn. We zien de landingsstrip  van het vliegveld. We zijn in het donker aangekomen en hebben er niets van gezien toen.

Te koop
Zeer nabij het vliegveld gelegen lifestyle bungalow met aanbouw op eigen grond en aangelegde designtuin. Pand met typerende Tahitiaanse elementen is manueel vervaardigd uit de modernste materialen onder waarborg. Tal van voorzieningen in de directe omgeving. Onmiddelijk te betrekken.

 

Te koop: prachtig stulpje voor weinig
2007 apr 15 nikon 090 Eenmaal terug bij ons appartement begint het enorm te plensen. Het is heel erg warm en zo'n bui is echt heel erg lekker. Bram staat hier te genieten als hij in de regen staat.

Ik ben druk bezig om de verhaaltjes te schrijven. We proberen het zo goed mogelijk bij te houden.

 

tiki time

2007 apr 15 nikon 092
2007 apr 15 nikon 093 Dit is onze straat vanaf ons complex. De meeste zijstraten van het eiland zien er zo uit. Alleen de hoofdwegen zijn geasfalteerd. Met een flinke regenbui staat de weg onder water. De huizen hier worden op blokken gebouwd en wij vroegen ons eerst af waarom dat was. We vonden het alleen maar een plek waar veel ongedierte gaat zitten maar het is voornamelijk voor de regen. Als het hier regent is het zo veel dat alles onder loopt. Als de huizen op de grond worden gebouwd zou het elke dag vol lopen met water.
We zien hem weer, de gekko. Een leuk beestje met zijn zuignapjes. 2007 apr 15 nikon 096
Aline
Terug
Omhoog
Tahiti iti
© 2006-2010 Teekema.Net versie maandag 23 april 2007