Ga naar de routekaart

 

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
Shoppen Chinatown
  

Echt heerlijk geslapen. Wat een super bedden. We zitten hier net als in Bangkok op de 9e verdieping. We gaan ontbijten en Loes vind dat het overal stinkt. Zodra we uit onze kamer komen eigenlijk al maar ja, wij willen toch even naar beneden. Ze houd continu haar neus dicht zoals in Bangkok. Haar neusje is helemaal rood geworden ervan. Uiteraard wordt er nog even gespuugd in het restaurant, we zijn al aardig ervaren en hebben alles onder handbereik. Meteen komt iemand de vloer poetsen, dat is beter.

 

2007 feb 05 rtw 231 Loes knapt aardig op en we gaan op pad, het is heel vochtig warm. Helaas had Aline niet veel kleren mee, en alles wat met korte mouw was hangt nog te drogen in het hotel. Misschien zien we nog wel wat straks.
We gaan in ieder geval naar een mall die vrijwel alleen maar elektronika verkoopt. Doel is in ieder geval de aanschaf van een lens voor de camera en deugdelijke flitser. Tijdens de wandeling naar de mall zagen we een brug die we erg leuk gekleurd vonden. 2007 feb 05 rtw 233
2007 feb 05 rtw 235 Toen we opzij keken zagen we in het midden ons hotel. Het Miramar.
Hammie, onze mascotte, moest zeker mee om de stad te zien. Hij had zich aan Aline vastgebonden. 2007 feb 05 rtw 237
2007 feb 05 rtw 241 Zoals bekend is Singapore aardig streng. In ieder geval is het niet de bedoeling om onder de brug door te fietsen of te brommen.

Je moet dus afstappen en je brommer er onder door duwen. Wordt je gesnapt als je dat niet doet kost je dat dus $1.000,-- in Singapore dollars. Op dit moment komt dat op zo'n € 550,--.

calc

2007 feb 05 rtw 239
2007 feb 05 rtw 247 Hier was ooit een sloppenwijk. Dat is helemaal afgebroken en er is een trendy uitgaansgelegenheid neergezet. Die paraplus zijn een bescherming tegen de zon en warmte en er wordt koele lucht geblazen uit de gaten onderin. Dit is voor het eerst dat ik een buitenlucht airco heb gezien.
Aline poseert even tegen de achtergrond van Singapore. 2007 feb 05 rtw 255
2007 feb 05 rtw 262

Ik vermaak me prima maar op een gegeven moment slaat bij de kids, en Aline, toch wel de verveling toe. Elke winkel is al helemaal in de ban van Microsoft Windows Vista en ze zijn de schappen aan het bijvullen. We kopen uiteindelijk een frontje voor de XBOX 360 met Piñata thema voor Loes, een 18-200mm lens voor de Nikon, eenSpeedlight flitser en een zeer compacte 12V naar 230V omvormer voor weinig.

Voor Bram en mij hebben we Crocs gekocht. (Crocs zijn zeer populaire kunststof klompjes in leuke kleuren red.) Half zo duur als in Nederland dus dat is wel de moeite waard. Ik had nog wel verder willen kijken maar mijn tijd was op en we gingen lekker wandelen naar Orchard Road. De winkel hoofdstraat van Singapore. Alleen maar malls! wat een boel winkels, we redden het niet! We hebben eigenlijk meer dagen nodig hier. We komen wel een keertje terug denk ik.

2007 feb 05 rtw 257
2007 feb 05 rtw 274

We bekijken een aantal winkels en eten ergens een hapje. Loes krijgt steeds minder trek en retourneert het voedsel weer via de bovenkant. We dachten dat we er doorheen waren. De frequentie van spugen is in ieder geval laag geworden. Bram is druk met Takel aan het spelen en is ziels gelukkig met zijn nieuwe crocjes.

Het is tijd om naar het hotel te gaan. Overal staan mensen in de rij voor de taxi. Ik schiet een meisje aan met de vraag of het lang kan duren. Zij geeft aan dat je moet bellen en niet in die rij moet gaan staan. Zij bied aan om mobiel voor ons te bellen. Graag natuurlijk! Letterlijk binnen één  minuut stopt onze taxi voor ons. Zelfs onze helpende hand is verbaasd. We stappen in en zijn 10 minuten later voor het hotel. Ik probeer mijn nieuwe lens en de flitser. Helemaal goed.

2007 feb 05 rtw 281

 

We kruipen weer in die heerlijke bedden en bekijken een aantal blaadjes en een soort Gouden gids om te zien wat we de volgende dag zouden kunnen gaan doen. We hebben niet de hele dag omdat we aan het begin van de avond gaan vliegen.

Erwin
Terug
Omhoog
Chinatown

© 2006-2010 Teekema.Net versie woensdag 27 juni 2007