Ga naar de routekaart

 

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
San Martin de los Andes Het stift incident Parque Nacional Lanin Upgraden voor minder Ruta de Siete Lagos Met de Gol Lago Lolog Auto inleveren San Carlos de Bariloche Parque Nacional Nahuel Huapi Chocolat Fondue Hert en Lam op tafel Buzzen
  

Dit is even afzien. We staan om 6 uur op om de bus te halen naar Bariloche. We slepen onze spullen naar het busstation en nemen plaats in de bus. De reis verloopt voorspoedig en half 12 komen we aan in Bariloche. We hebben eigenlijk niets voorbereid qua hotel en zoeken het ter plekke uit op het busstation. Na wat foldertjes te hebben bekeken valt ons oog op Villa Sofia. De prijs kan ons eigenlijk al niet meer zoveel schelen. We willen een bed en zwembad.

Het is een luxe appartement hotel. De eerste kamer die ons werd aangeboden vonden we toch wel wat gortig en was op een eerste verdieping. Een gebouw, iets verder van het centrale complex kwam ons beter uit. Na wat uitpakken en uitrusten wandelen we de stad in.

2007 mei 14 sony 033

We komen uit bij het centrale plein waar de bekende Sint Bernard honden met hun baasjes rondhangen. De honden hebben zo'n tonnetje rum om hun nek en voor wat geld mag je met ze op de foto. Vanaf het pleintje kom je via de dubbele poort op de Mitre. De hoofdstraat van Bariloche. De chocoladewinkel van Chocolate Turista is prominent aanwezig.

Naast de chocolade gaan we voor een kop koffie en een heerlijk gebakje. Dit is echt smullen. De keus was wel zo ruim dat we een tijdje hebben staan kijken voordat we er uit waren welk gebakje we zouden nemen. Je zou ze allemaal wel willen proeven!

2007 mei 14 sony 037
2007 mei 14 sony 039

Er is een uitgebreide speelhoek voor kinderen en dat komt die gasten goed uit. Er staat er TV die wat Disney films vertoont.

We verkennen de rest van de winkel. Een en al chocolade en delicatessen. We bekijken de ruime sortering aan potten "Dulche de leche". In Delft is een Argentijn restaurant waar we al 30 jaar komen en standaard hetzelde toetje nemen: panqueque con dulche de leche.

2007 mei 14 sony 041
2007 mei 14 sony 044

Ee zijstraat van de Mitre is stijle kronkelweg die slingert om de helling veilig berijdbaar te maken. We regelen een excursie voor de volgende dag. Er zijn een aantal reisbureau's die we bezoeken voordat we er uit zijn wat we morgen gaan doen. We gaan met een boot over het meer naar een bijzonder eiland met een verzameling unieke bomen.

Voor het avondeten kiezen we een soort van alpenrestaurant uit en nemen de kaasfondue. Het restaurant heet ook "Alpina". Lekker biertje er bij en we kunnen de dag weer aftikken als een geslaagde. Schuin tegenove het restaurant zit een vervoerder waar we alvast de buskaarten kopen voor rit naar Mendoza over een paar dagen. Hebben we die alvast in the pocket.

2007 mei 14 sony 046
2007 mei 14 sony 051

Brammy heeft het weer erg naar zijn zin. De kinderen zijn inmiddels goed gewend aan het ritme van laat eten, laat naar bed....en dus niet al te vroeg op staan. Omdat het al weer behoorlijk koud begint te hebben we voor ons allemaal mutsen gekocht. Morgen op de boot willen we niet dat onze oren er af vriezen. Met de taxi gaan we terug naar het hotel en kruipen onze bedjes in.

Erwin
Terug
Omhoog
Parque Nacional Nahuel Huapi

© 2006-2010 Teekema.Net versie zaterdag 11 oktober 2008