Ga naar de routekaart

 

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
Vlucht naar Christchurch Christchurch Pier in Christchurch Banks Peninsula Le Bons Bay Fairlie Fairlie speeltuin Lake Tekapo en Pukaki Mount Cook Oamaru Mouraki point Otago Cadbury Dunedin Milton Purakaunui Falls Purpoise bay Slope Point Invercargill Manapourie
  
We staan heel vroeg op en ik ga de was doen, helaas moet dat gebeuren. Er zijn maar een paar machines en dan moet je er snel bij zijn. Als we dat allemaal dat achter de rug hebben gaan we er vandoor. Eerst gaan we een pakket naar Nederland versturen. We hebben hier het een en ander gekocht en daar moeten we vanaf. Het is hier voor ons relatief goedkoop bijvoorbeeld een 2,25 literfles Coca Cola kost omgerekend €0,92. (Niet dat we dat opgestuurd hebben, ha ha)  

yuubin box no

We gaan op pad om de bollen op te zoeken. Mouraki is een heel klein dorp met 1 belangrijke attractie. Er is 1 weg daar en 1 afslag die je naar het visitor centre brengt. We stappen uit daar en gaan een kijkje nemen. Het is weer lief om te zien dat ze elkaar weer een handje vasthouden.

Je kan vanaf dit punt naar de boulders (keien) of via een ander weggetje en dan een stuk over het strand lopen. Wij kiezen voor het laatste want het weer is goed en een wandeling gaat er wel in.

2007 feb 20 nikon 410
2007 feb 20 nikon 434 In de verte zien we de bollen al. Loes en Erwin zetten stevig de pas er in maar Bram ziet van alles op het strand: stokjes, schelpen, meters zeewier en gewoon zand waar je lekker in kan wroeten. Een uitgebreider aantal foto's staat hier.

Er doen vele verhalen de ronde over het ontstaan van deze bollen. Mythische verhalen van de Maori en wetenschappelijke verklaringen waar we meer in geloven. Den bollen verdwijnen van het strand. 

later op de dag zagen we ze ook bij iemand in de tuin staan dus diefstal denken wij? De bollen zijn heel oud en ze zijn er langer dan dat het strand bestaat. Deze komt hier uit de wand zetten.

2007 feb 20 nikon 469
2007 feb 20 nikon 527 Er zitten fossielen in, een aantal zijn uit elkaar gevallen en dat is onderzocht.
Wij vinden het wel heel bijzonder en leuk dat we er in en op kunnen klimmen. 2007 feb 20 nikon 549
2007 feb 20 nikon 439 Zo'n bol is best wel groot en soms heb je een beetje hulp nodig om er op te klimmen.
Bram vindt vooral het spelen er om heen geweldig. Het is vloed aan het worden en het water komt verder maar het doet hem niks dat hij nat wordt. Ook al was het water heel koud. 2007 feb 20 nikon 510
2007 feb 20 nikon 516 Tijdens het spelen verliest Loes haar Croc en Bram helpt haar een handje.
Heel galant van Bram. Gingen ze maar steeds zo met elkaar om. 2007 feb 20 nikon 517
2007 feb 20 sony 134 Erwin heeft de bolburcht veroverd en Bram wurmt zich door de kier in de verdediging.
Eenmaal in de camper ontdoen we Bram van zijn natte kleding en we zorgen ervoor dat hij weer lekker warm wordt. We zijn op zoek naar een slaapplek maar hier mag het niet. Dan gaan we verder op pad en al gauw zien we: Shag point. We besluiten er maar in te rijden en we kijken wel of het wat is. Aan het eindpunt parkeren we en klimmen over een hek voor een goed zicht. Al gauw zien we een geeloogpinguïn. Hij is aan het schreeuwen en even later begrijpen we waarom, een andere pinguïn klimt op de kant en nu zijn ze samen. 2007 feb 20 nikon 595
2007 feb 20 nikon 609 We zien op een rots allemaal pinguïns (denken we) maar we zien het niet heel goed ondanks het inzoomen. Later komen we er achter dat het "Shags" zijn, een soort aalscholver die veel op de pinguïn lijkt.
We lopen terug en gaan naar een ander rotspunt en zien zeehonden, ze zaten er al een hele tijd maar we hebben ze niet gezien. 2007 feb 20 nikon 616
2007 feb 20 nikon 642 We mogen daar niet overnachten vanwege de beestjes die er leven. We zoeken een ander plekje een paar kilometer terug. Daar staan we langs het strand helemaal vrij!
Omdat het koud is en er een harde wind staat spelen de kinderen binnen. 2007 feb 20 sony 123
2007 feb 20 sony 139 's Avonds wordt er, als we de bedden opmaken, winkeltje gepeeld. Er wordt een hoop verkocht en gekocht. Hierna gaan we slapen en we gaan morgen weer even kijken of we nog wat pinguïns of zeehonden zien.
Aline
Terug
Omhoog
Otago
© 2006-2010 Teekema.Net versie maandag 23 april 2007