Ga naar de routekaart

 

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
Vlucht naar Christchurch Christchurch Pier in Christchurch Banks Peninsula Le Bons Bay Fairlie Fairlie speeltuin Lake Tekapo en Pukaki Mount Cook Oamaru Mouraki point Otago Cadbury Dunedin Milton Purakaunui Falls Purpoise bay Slope Point Invercargill Manapourie
  

Als we lekker buiten zitten met het ontbijt besluiten we nog een dag hier te blijven. De eigenaar treffen we op het terrein, we vertellen dat we naar de Doubtfull Sound en Millford Sound willen. Even later komt hij met formulieren om te boeken, wij gaan straks puzzelen wanneer we willen.

We rijden naar Bluff. Het vertrekpunt om naar Steward Island te gaan. Wij maken niet de oversteek, we zijn veel te laat vinden wij, maar het schijnt daar heel mooi te zijn. Het unieke is dat het helemaal onaangeraakt is door de mens. Geen weilanden met schapen en zo. Je hebt daar nog heel veel vogels en ook de Kiwi kan je daar in het wild spotten maar alleen 's avonds. Dan kan je met een gids op pad.

 

Terwijl wij naar Bluff rijden komt er een vrachtwagen met hoge snelheid onze kant op. We treffen hem in de bocht en hij verliest wat van zijn lading: steentjes! We worden getroffen door een regen van steentje, 1 is er zo erg dat we een grote ster op de ruit hebben. We moeten onze verhuurmaatschappij bellen, we weten niet of onze verzekering dit dekt en waar we dit kunnen laten maken.

2007 feb 28 nikon 001
2007 feb 28 nikon 003

 We hebben in een hoekje op de ruit een telefoonnummer staan om de ruit te laten maken maar het doorverbinden gaat niet goed. We bellen ons contactpersoon en hij zoekt uit waar we terecht kunnen. We zijn prima verzekerd en vanmiddag weten we waar we naar toe moeten om de zaak te laten maken. Gelukkig.

<- Hier vanaf het uitzichtpunt de haven van Bluff.

We zijn naar het hoogste punt van Bluff gereden waar het uitzichtpunt is. Hier kan je met helder weer Steward Island bekijken en nog meer kleine eilanden. 2007 feb 28 nikon 017
2007 feb 28 nikon 011 Loes en Bram lopen naar het hoogste punt. Ze vinden het erg leuk om een paar rondjes te lopen.
We hebben Loes kunnen overhalen om staartjes in te doen. Dit is uniek en ik vind het jammer dat ze het echt niet vaker wilt. Het staat haar zo leuk. 2007 feb 28 nikon 013
2007 feb 28 sony 028 Als we door Bluff rijden schieten we wat foto's van de huizen hier.
Ze hebben hele leuke huizen hoor, het weer is lekker en dan oogt het ook mooier. 2007 feb 28 sony 034
2007 feb 28 nikon 021 We komen aan bij het laatste punt in Bluff, met de auto kan je niet verder en hier staat een vrij bekende wegwijzer. Je kan hier goed zien hoe ver je van alles verwijderd bent.
Het zonnetje schijnt, de wind is koud maar prima om even te wandelen. Er staat op een bord een wandeling van 40 minuten, dat moet te doen zijn voor ons dus gaan we even lekker op pad. 2007 feb 28 nikon 033
2007 feb 28 nikon 048 We lopen op een zeer goed pad boven op de rotsen. De bergroeiing is mooi en er zijn heel veel vogels te horen. De zee overstemd het geluid door met zijn golven op de rotsen te beuken. We nemen even een kleine pauze voor het uitzicht. Je kan hier toch behoorlijk naar beneden vallen dus hou ik Bram goed vast. Hij is zo nieuwsgierig dat hij overal naar toe loopt. Loes wil hier even haar schoenen laten zien.
We hebben een tijd langs de kust gelopen en gaan een route nemen door het bos. Hier staat weer 40 minuten tot het eindpunt. We willen wel weten hoe ze dat berekenen want wij doen er veel langer over. Eenmaal dit pad gekozen te hebben, stijgt het alleen maar. Bram wil niet meer lopen en ik til hem zeker een kwartier. Training met extra bepakking dus, want hij is bijna 15 kilo. 2007 feb 28 nikon 063

2007 feb 28 nikon 081

Dit bos is geweldig, we hadden dit niet verwacht. We dachten dat dit maar een klein stukje bos zou zijn maar je lijkt wel van de buitenwereld te zijn afgesloten. We horen alleen maar vogelgeluiden en cicades. Wat een herrie kunnen die maken. Het lijkt ook net een regenwoud, het doet heel tropisch aan. Er zijn geen enge beesten hier en dat is toch wel erg lekker. Er zijn zelfs lianen en Loes vraagt zich af of Tarzan hier misschien is. In ieder geval heeft zij even gedemonstreerd hoe het is om Jane te zijn.

Deze boom heeft hele mooie schutkleuren, Bram heeft een broek die er erg op lijkt, wie zou dat nou overgenomen hebben?

 

2007 feb 28 nikon 101

2007 feb 28 nikon 103 Er is een holle boom en Erwin roept er iets in. De kinderen doen hem direkt na en hebben een hoop lol. Ze roepen van alles en we liggen in een deuk. Een nieuwe echoput ontdekt?
Dit is onze echoput, er kwam toch weinig echo hoor. 2007 feb 28 nikon 105
2007 feb 28 nikon 111 Op de terugweg zien we een meer met allemaal zwarte zwanen, ze hebben een grote aantrekkingskracht op mij en ik moet ze op de foto zetten. We zetten de auto aan de kant en ik ren naar de overkant om wat plaatjes te maken.
Hierna gaan we naar de garage om onze ruit te laten maken. We doen wat boodschappen en kopen marshmellows en een lekker stuk vlees. Eenmaal terug op de camping bouwen de kinderen een kampvuurtje met de stokjes die ze gesprokkeld hebben in het bos. We gaan een echt "nep" kampvuurtje maken om de marshmellows te eten. 2007 feb 28 nikon 121
2007 feb 28 nikon 135 O wat is dat lekker, er wordt volop genoten.
Dit is ons mooie nepvuur met de marshmellows. 2007 feb 28 nikon 139
Erwin gaat de BBQ aan zetten om ons lekkere stuk vlees te nuttigen, we roosteren ook wat aardappels. Ondertussen praten we met een Nederlander die ooit naar Australië is geëmigreerd, hij spreekt erg slecht Engels maar zijn Nederlands is ook niet al te best. Help! Gelukkig is het eten klaar en we gaan lekker genieten. Na het eten reserveren we voor de Doubtfull Sound; de Millford Sound en de Gloeiwormen grot. Morgen gaan we verder op pad.
Aline
Terug
Omhoog
Manapourie
© 2006-2010 Teekema.Net versie vrijdag 23 maart 2007