Ga naar de routekaart  

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
Santiago Panguipulli Panguipulli mojado Singin' in the rain La Casa de Tronco's Villarrica Hua Hum pas

Image0016

 

Chili betekent in de taal van de oorspronkelijke bewoners ‘land waar de aarde ophoudt’, een toepasselijke naam voor het land aan de punt van Zuid-Amerika. Chili is een mager land. Het bezwete hoofd raakt bijna aan de evenaar; de voeten zijn net ijsklompjes rustend op Antarctica. Met de rug leunend op de Andes staart Chili uit over de eindeloze Stille Oceaan. Een afwisselend en sfeervol land.

Chili bezit door zijn geografische ligging en zijn extreme lengte een grote verscheidenheid aan landschappen en klimaten. In het noorden ligt de extreem droge Atacama woestijn, in het midden de vruchtbare valleien, de groene bossen en donkerblauwe meren. Verder naar het zuiden vindt men koude regenwouden, steppen en hoogvlakten met een onaflaatbare wind, steile bergwanden, prachtige fjorden en gletsjers. Overal in dit dunbevolkte land overheerst de imposante natuur. Chili is echter meer dan natuur alleen en meteen bij aankomst in de bruisende metropool Santiago ontdek je een zeer vriendelijke en gastvrije bevolking die met recht een smeltkroes van volken en culturen te noemen is. Chili’s ruim 15 miljoen inwoners zijn zeer ongelijk over het land verdeeld; de meerderheid woont in de relatief kleine Centrale Vallei in het midden van Chili (in Santiago wonen ruim 5 miljoen inwoners). Buiten de steden is Chili dunbevolkt.

Op economisch en politiek gebied is Chili volwassen en solide. Sinds 1990 heeft het land weer een democratisch gekozen president en is de periode Pinochet waarmee Chili nog vaak geassocieerd wordt afgesloten.. Uit internationaal vergelijkend onderzoek blijkt dat Chili op het gebied van de corruptie een positieve uitzondering in Latijns-Amerika te noemen is. Tevens is er in Chili een efficiënt openbaar vervoer en een goede hygiëne Kortom er is niets dat een bezoek aan dit schitterende land in de weg staat.

Santiago
© 2006-2010 Teekema.Net versie donderdag 28 juni 2007