Ga naar de routekaart

 

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
Hanga Roa Ahu Riata Ahu Akivi Rano Raraku Orongo Vamos Santiago
  
2007 apr 24 sony 002 We zijn net op tijd voor het ontbijt. Nu ligt dat hier allemaal niet zo strikt dus geen probleem. Er stond een tafeltje voor ons klaar. We hadden allemaal een kommetje met fruit; appel, banaan, kiwi, papaya, ananas, en sinaasappel. Dat smaakte prima. De koffie was alleen een standaard zakje oploskoffie. Het brood ging maar er was vrijwel niets om er op te doen.

Alleen een jam van twijfelachtige orgine. Ik durfde het in ieder geval niet aan. Bram en Loes hebben het wel op brood gegeten en ze zijn er niet ziek van geworden.

We komen traag op gang en hebben veel te lang gespeeld in de kamer en wat boekjes gelezen.

2007 apr 24 sony 006

2007 apr 24 sony 001-1 We besluiten nog een wandeling te gaan maken. We komen bij een haventje aan waar ook een Moai staat. Deze is genaamd Ahu Riata en staat in z'n eentje. Ik kom op het lumineuse idee om mijn ouders maar even te bellen. Goh wat klink je slaperig. Oeps....kwart voor twee 's nachts. Uhhhh foutje. In Tahiti hadden geen mobiele connectie en we waren door de datum grens gegaan. We hadden 8 uur erbij op moeten tellen nu i.p.v. aftrekken zoals tot nu toe. Enfin.
Het weer is lekker en we bespreken het feit dat we het toch niet zo naar ons zin hebben in het hotel waar we nu zitten. De bedden zijn slecht, het stinkt en we hebben 2 kamers i.p.v. één grote waar we allemaal in kunnen slapen. We missen ook wel een zwembadje zoals in Tahiti. 2007 apr 24 sony 005-1
2007 apr 24 sony 009 Nadat we de haven weer uit waren kwamen we langs Hotel "Hanga Roa". We spotten een zwembad in de tuin en we stappen er op af. We leggen onze situatie uit en de vaste prijs voor een kamer waar we alle vier in kunnen kost US$ 300,--. Absurd, dat gaan we echt niet doen ook al staat de dollar nog zo gunstig.
We komen nog bij een ander hotel dat er prima uit ziet en dat aan onze wensen tegemoet kan komen. Hotel "Tehatai" of zoiets. We kunnen er morgen rond het middaguur in. Dat gaan we doen. 2007 apr 24 sony 010
2007 apr 24 sony 014 Bram is het lopen zat en ik gooi 'm maar weer op mijn nek. Zijn neus heeft hij overigens zelf ingekleurd met een gele stift. Heel creatief maar het houd geen stand. Het is er na een paar wasbeurten weer vanaf gegaan.
Het lijkt wel of elke uithoek zo'n paal met afstanden moet hebben. We besluiten ter plekke om zo'n paal ook bij ons in de tuin te gaan maken met alle plekken waar we geweest zijn op de reis.

2007 apr 24 sony 020

2007 apr 24 sony 027

Tegen de ondergaangde zon één van de kunstwerken in het dorp. Overigens het enige dorp op het eiland. Verder vind je alleen maar boerderijen en loslopende paarden.
Loes heeft geconcludeerd dat er olifanten op het eiland moeten zijn. Je ziet ten slotte hier en daar afdrukken van olifanten. We hebben haar nog niet uit de droom geholpen dat het gewoon een gat in de weg is. 2007 apr 24 sony 029
auto regelen
Erwin
Terug
Omhoog
Ahu Akivi

© 2006-2010 Teekema.Net versie vrijdag 4 mei 2007