Ga naar de routekaart

 

Welkom Route
OceaniŽ
Contact Forum
Aankomst in Thailand Tempeltour Vertrek uit Thailand
  

Vrijdagochtend, in het vliegtuig, we krijgen ontbijt. Lekker met die kotslucht maar ja geen keus, we moeten het er maar mee doen. Rond half 11 landen we in Bangkok, dat gaat lekker vlot en rustig. Wat opvalt is dat de airport best mooi is om te zien. We staan in de rij voor de paspoort controle en we worden  snel uit de rij gehaald. Eerst zijn we verbaasd omdat we niet begrijpen wat de bedoeling is. Wat is er nu weer mis? Maar omdat we met kinderen zijn worden we snel geholpen en naar een andere balie gebracht en zijn er zó doorheen. Heel prettig is dat.

passports

Ik wissel geld voor Thaise Baht en Erwin haalt de rugzakken van de band. Dat is gelukkig goed gegaan. We regelen gelijk een tempeltour voor morgen, we zijn er maar zo kort en dan is een privéchauffeur met gids ideaal.

We vroegen gelijk of hij een goedkope taxi wist, gelijk ging er iemand met ons mee om ons naar de desbetreffende taxi te brengen. Er werd wat onderhandeld en voor 400 Baht zouden we bij het hotel komen.

2007 feb 02 rtw 131
2007 feb 02 rtw 135

Vraagt de chauffeur nog aan ons of we over de highway 65 willen, tja waarom niet, de snelste weg graag want ik stink naar de kots. We wisten niet dat het een tolweg was, dus het was iets meer.

Maar goed, ik had wel gehoord dat men wel dicht langs elkaar rijd daar en dat je af en toe maar beter je ogen dicht kan houden. Ik dacht echt af en toe dat onze reis hier al zou ophouden, wat was die rit vreselijk! En Bram spuugde weer, en weer over mij heen. Volgens mij ging die chauffeur toen nog harder rijden....

De taxichauffeur vraagt: "What is your home?" Onze eerste spontane reactie is "Our home is the world." Toen we aankwamen in het hotel was onze kamer nog niet klaar, dan maar wachten in de lobby. Loes wilde niet bij mij in de buurt komen omdat ik zo stonk. Tja even geduld. Gelukkig kwam het verlossende moment dat we naar de kamer mochten. Alleen een 2-persoonsbed voor ons 4-en. We kregen een babybed erbij en dan maar met z'n 3tjes in het grote bed. We zitten op de 9e verdieping  en hebben een redelijk uitzicht. Na het douchen van Bram en ik en het wassen van de kleren gaan we wandelen op de Rama IV road. Aan deze straat zit ook ons hotel. Wat een smog zeg! We zijn op zoek naar iets te eten maar ik vind het allemaal niet om aan te zien, al die rauwe dingen die we zien liggen open en bloot. Sorry hoor maar we moeten nog even wennen.

2007 feb 02 rtw 139

2007 feb 03 rtw 001-1

We gaan uiteindelijk maar naar het restaurant van ons hotel en eten eend en kip. Dat smaakt eigenlijk wel prima.  Loes gaat spontaan spugen, maar voelt zich verder goed en eet gewoon verder.

Na het eten gaan we naar boven want we moeten maar onze oogjes sluiten. Bram krijst zo hard in zijn bedje dat we uiteindelijk besluiten om Bram tussen ons in te leggen en Loes in het kleine bed te doen. Het past nog prima.  We zijn wel blij want 's nachts gaat Loes weer spugen......wat is dit nu weer?

Aline
Terug
Omhoog
Tempeltour
© 2006-2010 Teekema.Net versie woensdag 26 maart 2008