Welkom Route Europa AziŽ OceaniŽ Amerika Foto's Contact Details Forum
 Welkom op onze wereldreis site

Hier kunnen jullie lezen hoe het met Aline, Erwin, Loes en Bram Teekema is gegaan op de wereldreis van 1 februari 2007 tot 1 augustus 2007. Je kunt eenvoudig door de site heen navigeren. De basisstructuur is wereldeel/onderdeel/dag die wordt beschreven. Wanneer er een update van de site heeft plaatsgevonden verschijnt dat rechts bovenin op de welkomstpagina. Aline en Erwin schrijven om de beurt een dag. Dat is te herkennen aan de kleur van de subtitel. Roze is Aline, blauw is Erwin.

 

De route die we hebben afgelegd kan je hier bekijken. Verder vinden we het natuurlijk erg leuk als je je aanmeld bij het forum (inmiddles gesloten) en een berichtje voor ons wilt achterlaten. Als je een berichtje wilt krijgen wanneer we een update van de site doen moet je even je e-mail adres hier achterlaten. Veel lees en kijk plezier.

 

Nu we al weer een tijd thuis zijn is de site nog steeds in opbouw. Het gaat allemaal af komen maar heeft zijn tijd nodig. Voor ons blijkt het ook nog eens een hele fijne manier te zijn om de reis te verwerken. Er is geen afgesproken planning wanneer het echt af zal zijn. Wanneer we een groot stuk af hebben sturen we wel weer een mailtje rond via de maillist.

Erwin & Aline Teekema

 

Laatste Nieuws

30 januari 2010

We pakken de draad maar weer eens op met het aanvullen van de site. We zijn nog ergens blijven hangen in Zuid Amerika. Het eind daarvan is in zicht.

Afgelopen jaar de meest ordinaire vakantie gehad: met de kids in het hoogseizoen naar een camping in Zuid Frankrijk geweest met allemaal Nederlanders. Het was even wennen maar uiteindelijk toch wel gezellig. In 2010 is alles al geboekt. Eigenlijk niets voor ons maar met de gebondenheid aan schoolvakanties hebben we niet veel keus.

6 februari 2009

Weer een jaar voorbij. Het afgelopen jaar was best wel zwaar voor ons. We hadden echt heel veel heimwee naar de reis gehad. Als we tijd en middelen zouden hebben zijn de koffers acuut gepakt...

Van de zomer hebben we een totaal verregende vakantie in Engeland gehad. Dit jaar maar naar een zonzekere plek.

1 januari 2008

Ons reisjaar is definitief voorbij. De afgelopen periode hebben we eigenlijk gekeken wanneer de eerste dag zou zijn dat we niet meer aan de reis denken. Ik moet zeggen dat deze dag nog niet is aangebroken. Dit geeft wel weer aan hoeveel indruk onze belevenissen toch wel hebben gemaakt op ons. We hebben regelmatig ontzettende heimwee naar het reizen en het ergens anders zijn. Het zal nog wel even duren voordat we weer zoiets kunnen doen. We slaan ons er wel doorheen....

17 september 2007

Onze kleine Bram wordt 3 jaar. Sinds hij terug is van de reis heeft hij zijn speentjes niet meer aangeraakt en is hij al een grote jongen aan het worden. Hij praat ook ineens stukken meer en heeft ontdekt dat je ook met praten erg veel lawaai kan maken.

4 augustus 2007

Feest. Loes wordt 5 jaar.

1 augustus 2007

Twee tassen worden laat in de avond gebracht. Het wachten is nog op de wandelwagen en één van de twee rugzakken.

30 juli 2007

Door een vertraging bij het vertrek uit Los Angeles hebben we in London maar héél  weinig tijd om over te stappen. Eerst met een bus naar de terminal, dan weer helemaal door de controle. Dat betekent tegenwoordig ook schoenen uit. Dan weer met een bus helemaal naar de andere kant van Heathrow. Vermijd deze luchthaven als je kan, het is waardeloos. We zijn net op tijd voor het sluiten van de gate en gaan met onze laatste vlucht van London naar Amsterdam. Bij aankomst worden we al opgewacht en wachten op onze bagage. We worden omgeroepen. Aiii, dat beloofd niets goeds. Er zijn 4 bagage stukken niet aangekomen. Ze zullen nagestuurd worden. Op zich komt dit wel goed uit want we hebben echt 3 auto's nodig om alles thuis te krijgen.

29 juli 2007

Disney was heerlijk maar natuurlijk erg vermoeiend. Vervolgens hebben we laat in de avond onze 170 kg bagage opnieuw ingedeeld om niet boven de 23kg per tas te komen. Dat is allemaal prima gelukt maar we beginnen wel een beetje uitgeput aan de terug reis. De trip van het hotel naar LAX ging soepel. Het is zondag dus geen files! Ook het inchecken verloopt soepel. We hadden via internet elektronisch al ingecheckt en hoefden alleen maar een baggage drop te doen. Nog even wat eten en drinken en we gaan boarden. Omdat we kleine kinderen hebben gaan we als eerste aan boord. Halverwege de slurf worden we tegengehouden. We zijn nog niet klaar met schoonmaken. Hmmm, slechte coordinatie van BA. Bovendien blijkt de APU kapot te zijn waardoor de airco het niet doet. (apu = auxilary power unit zeg maar generator) Het is stikheet in het vliegtuig en iedereen zit met een papiertje te wapperen. Oei oei als we dat maar uithouden.....

27 juli 2007

Vandaag hebben we een rustdag ingelast, gisteren zijn we naar Seaworld geweest in San Diego en hebben orca's gezien. De dagen ervoor hebben we in een zeer heet Las Vegas doorgebracht, 40 graden plus. Morgen gaan we naar Disney en dan zit het erop...

15 juli 2007

Vandaag hebben we een zeer toeristische busrit door San Francisco gemaakt. Na Canada hebben we Seattle, Mount Rainier, Mount St. Helens, Crater Lake en Redwood gezien. Alles gaat nog steeds op rolletjes.

4 juli 2007

Vandaag gaan we Vancouver BC in. We zijn in de laatste dagen voordat we de camper weer in gaan leveren. Wellicht dat we nog iets van het vuurwerk van vlak over de grens horen vanavond maar ik betwijfel het. We zijn nu ook te bewonderen via startpagina.nl. Verder hebben we het erg naar ons zin hier in Canada en de V.S. Voor ons zit daar hier en daar weer veel herkenning van 2001. Zie ons reisverslag van toen.

29 juni 2007

De première van de speelfilm Ratatouille en de introductie van de iPhone van Apple. We gaan het allebei niet beleven want we zijn nog in Canada in de bossen van Banff.

25 juni 2007

Glacier komt voor ons niet tot zijn recht. In Helena Montana was het nog een graad of 32 en nu zitten we weer in de sneeuw en hagel! Brrrrrrrr.

23 juni 2007

We hebben erg genoten van Yellowstone. Veel Bisons en Rendieren gezien en een paar beertjes op afstand. Het was vééél drukker dan we hadden verwacht met die Amerikanen die maar 2 weken per jaar vakantie hebben. We zijn op weg naar Glacier N.P. en daarna naar het Canadeese deel van dat park "Waterton".

11 juni 2007

We onvluchten letterlijk het slechte weer in het noord westen van de VS. Verleden week was het hier nog geweldig horen we. Daar  hebben we nu niet veel aan. We zijn nu in Yakima aangekomen om te overnachten en hier schijnt de zon. We wilden eigenlijk eerst naar Canada maar omdat we e.e.a. in de taxi hadden laten liggen gooiden we het om. Eérst naar Olympic en Mt. Rainier, Yelowstone etc. Mount Rainier doen we later wel want die is nu niet te zien met de bewolking. Morgen naar "Craters of the Moon" en een dag later aankomen in Grand Teton als het meezit. We hebben een zeer "dorstig tiep" camper en zijn een vermogen kwijt aan brandstof.

7 juni 2007

Argentinië was heerlijk en staat bovenaan onze lijst van plekken waar we ZEKER terugkomen. We starten nu de één na laatste fase van de reis. Vandaag gaan we de camper ophalen in Everett en die hebben we tot 7-7-7 en duiken morgen of overmorgen Canada in. Het was een lange vlucht van Buenos Aires naar Seattle maar we hebben het overleefd. Brammetje is alleen een beetje ziek geweest van het reizen. Vanaf vandaag en tot 29 juli hebben we in de VS het volgende nummer: +12066949285. Hierop zijn we bereikbaar en text messagebaar. We hebben in Buenos Aires onze laatste vlucht naar Nederland laten omzetten. We eindigen met twee dagen Disneyland en vliegen dan vanuit Los Angeles via London naar Amsterdam en zijn 30 juli thuis.

30 mei 2007

San Luis zit er op. Het was echt heerlijk decadent in zo'n 4 sterren hotel. Prima gegeten en het nodige meegemaakt. Minder dan we voor ogen hadden maar we lopen nu tegen de grenzen aan van wat we kunnen met ons beperkte Spaans en die twee kleintjes. Vandaag aangekomen in Buenos Aires. De laatste stop in Zuid Amerika.

20 mei 2007

We gaan na een dag bijkomen van de busrit een excursie doen naar een bodega. We weten nog niet welke maar we zien wel. Maandag staat er een excursie gepland naar het Andes gebergte en dan wat hoger dan we tot nu toe zijn geweest. We zitten in een prima apartement hotel in Mendoza. Mendoza ligt ongeveer weer zo noordelijk als Santiago in Chili waar ons Zuid Amerika avontuur begon.

16 mei 2007

We eten zo heerlijk elke dag dat we volgens mij aardig in gewicht toenemen. Gisteren uitstekend gegeten bij Familia Weiss. Aline had Hert en ik het wild Everzwijn. De kinderen hadden een Bife de Chorizo. Goed flesje wijn er bij, geweldig! De oude baas Weiss kwam een praatje maken bij ons omdat we uit Nederland kwamen. De meeste Argentijnen zijn goed op de hoogte van Lex en Max. Vandaag gaan we de chocolade fondue proberen. De broer van Maxima heeft een restaurant in de buurt maar ik denk niet dat we het gaan redden daar langs te gaan. Vrijdag vertrekken we naar Mendoza. Een bustocht van 19 uur.

13 mei 2007

Maandag 14 mei vertrekken we per bus naar San Carlos de Bariloche. Dit ligt een paar honderd kilometer ten zuiden van San Martin. Het is vergelijkbaar met San Martin in de zin dat het ook nèt Zwitserland is. De stad is alleen een maatje groter. We schatten in daar twee of drie dagen door te brengen. We kijken uit naar chocolade fondue en excusies in de omgeving. Het ligt namelijk in het nationaal park Nahuel Huapi.

3 mei 2007

We hebben onze plannen (welke plannen?) voor de komende week moeten aanpassen. We vertrekken iets eerder naar Argentinië en zullen meer met het openbaar vervoer gaan doen voor de grotere afstanden. Wordt wat meer sjouwen maar ja..... zaterdag 5 mei vertrekken we naar San Martin de Los Andes.

27 april 2007

Morgen weer op het vliegtuig naar Santiago. We hebben een heerlijke tijd gehad op het Paaseiland uiteindelijk. De start was wat lastig maar alles kwam goed.

23 april 2007

Goed aangekomen op het Paaseiland. Helaas wèl met 3 uur vertraging dus dat was 04:00 pas vliegen. We zijn knap gebroken en deze dag zal wel zo voorbij zijn want er is 4 uur tijdverschil.

16 april 2007

Niet heel erg veel te beleven hier op Tahiti maar wel weer een ervaring op zich. 30 graden en erg vochtig.

8 april 2007

We hebben pasen gevierd in The bay of Islands met wel honderd dolfijnen om ons heen....super.

27 maart 2007

Richting Taupo. Wel even doorrijden....

26 maart 2007

We zijn op bezoek bij de familie Borsje in New Plymouth. Heerlijk aan de BBQ.

21 maart 2007

Vandaag gaan we over naar het Noorder Eiland. Wat gaat die boot toch laat weg. Wel een uur! Wij wisten niet dat het al wintertijd was in NZ.

17 maart 2007

Nog een paar daagjes op het zuider eiland en dan maken we de oversteek.

5 maart 2007

We zijn in Te Anau en hebben het een en ander bijgewerkt. We zijn nog niet druk met spellingscheckers dus daar moet je maar even niet op letten. We hebben de oostkust en de onderkant van het zuider eiland nu helemaal gezien en beleefd.

1 maart 2007

We zijn in Manapouri aangekomen en hebben een drietal excursies gepland in Fiordland. The Doubtful Sound, Milford sound en de Gloeiworm grotten. Iedereen bedankt voor de SMSjes!! Erg leuk.

17 februari 2007

We zitten een paar daagjes in Fairlie. Weining spannend voor ons maar een heel erg leuke speeltuin voor Loes en Bram. Ook belangrijk. Stuur eens een sms naar ons NZ prepaynummer +64211896149. Eerste sms al binnen van Joke, Sjaak en Herman, leuk!

1 februari 2007

06:30 we gáán! na een onrustige nacht. Dat halen we wel weer in. Op naar Schiphol nu.

31 januari 2007

Loes neemt afscheid van school. Haar groep leeft mee.

30 januari 2007

Laatste dag voor Bram op de creche. De site is up! Vragen en of opmerkingen altijd welkom op wereldreis@teekema.net

28 januari 2007

Het was gezellig op onze afscheidsborrel met familie, vrienden, collega's en buren.

 
© 2006-2010 Teekema.Net versie dinsdag 26 april 2011